Besenyő Pista bácsi, a nemzetgyalázó?

Bocsánatot kért Besenyő István nevében Laár András humorista, amiért augusztus 20-án – egyesek szerint – nemzetgyalázást és szent jelképekkel való visszaélést követett el.

Laár András augusztus 20-án tett ki az oldalára egy képet, melyen Besenyő Pista bácsi bőrébe bújva egy kerti széken trónol, jobb kezében egy szál kolbásszal, a balban almával. A humorista kommentárként csak ennyit fűzött hozzá: Há' nem? Há' de!

A képet néhányan nemzetgyalázónak, szent jelképekkel való visszaélésnek tekintették. Ez ügyben szép kis vita kerekedett Laár Facebook-oldalán. Hogy a humorista tiszta vizet öntsön a pohárba, a minap az alábbi közleményt adta kis Besenyő István nevében:

"Kedves Nemzettestvéreim, Magyarok!

Ezúton kérek Tőletek bocsánatot Besenyő István nevében, hogy ilyen félreérthető módon próbált törleszkedni nemzetünk nagy királyához, a saját kis pitiáner módján. A védelmében szeretném elmondani, hogy semmiképpen sem gondolt arra, hogy megcsúfolja Szent Istvánt, hanem épp ellenkezőleg: próbált egy kicsikét sütkérezni a Nagy Névrokon fényében. "Há' én is István vagyok..." gondolta csupán, és a konklúziót írta oda: "Há' nem? Há' de!"

Higgyétek el, semmi egyéb rosszat nem gondolt - én ismerem a gondolatait - legkevésbé se gondolt nemzetgyalázásra, vagy vallási jelképek megbecstelenítésére. A saját kis szánalmas "birodalmának" jelképeit tartotta a kezében, és hát ne haragudjatok azért, hogy neki csak ennyire futotta. Enyhítő körülményként felhívom a figyelmeteket arra, hogy sem nemzeti, sem vallási jelkép nem szerepelt a képen.

Én magam egyébként civilben nem ültem volna ki dölyfösködni, ilyen magamutogató módon semmiféle kerti székre, mert nem szeretem az effajta feltűnősködést. Ráadásul engem nem is Istvánnak hívnak, és nincs is ekkora kolbászom, mint amekkora a képen szerepelt. Mindezeket figyelembe véve, kérlek benneteket ne haragudjatok miránk már ennyire! Ne varázsoljatok ilyen ártatlan dologból véresen komoly, súlyos bűnügyet, miközben valahol valakik tényleg és valóságosan véresen komoly, súlyos bűnügyeket varázsolnak elbagatellizálható semmiségekké.

A magam és Besenyő István nevében is elmondhatom, hogy mindketten nagyon szeretjük a hazánkat, és nagyon örülünk annak, hogy magyarnak születtünk.

Besenyő István nevében,
Szeretettel:
Laár András"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.