Benyugtatózva ejtette el apja a recski csecsemőt

Letartóztatták a Recsken elhunyt kisfiú édesapját. A nyomozás eddigi adatai szerint benyugtatózva elejtette a két hónapos gyereket.

A huszonegyéves férfi egyedül volt otthon gyermekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette őt. A gyermek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott. A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyermek nem szorul orvosi ellátásra, azonban a hajnali órákra a kisfiú rosszul lett, ekkor orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a kisfiú halálát koponyatörés okozta, ennek „balesetszerű bekövetkezése” orvosszakértői szempontból kizárható. Az apa cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és segítségnyújtás elmulasztásának vétségének minősülhet, ezért az Egri Járásbíróság vasárnap az apa előzetes letartóztatásáról döntött. Az anya szabadlábon védekezhet.

Az apa esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, tekintettel arra, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt jelenleg is nyomoz ellene, mivel nagyobb gyermeke a szülő magatartására visszavezethetően tavaly tavasszal 2 hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.

A bíróság álláspontja szerint mindezek alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén hasonló jellegű bűncselekményt követne el – tájékoztatott az Egri Törvényszék sajtóosztálya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.