Bencze: megvannak a Teve utcai lövöldözés felbujtói

Egyértelműen meghatározta két tanú, hogy kik a felbujtói a Teve utcai rendőrségi épület elleni két éve történt támadásnak - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány.

erre azt felelte: "van gyanúsítotti körünk".

Bencze József országos rendőrfőkapitányt  Kontrát Károly (Fidesz) kérdezte arról az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén, hogy megvannak-e már a Teve utcai rendőrszékház támadói. A főkapitány"Az ügyészséggel hónapok óta birkózunk, hogy tegyük nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók" - jelentette ki.

Mint mondta, a rendőrség álláspontja az ügyben az, hogy nyílttá kellene tenni a nyomozást, "nyíltan nyomozati cselekményeket kellene ebben az irányban folytatni".  "Ebben a helyzetben az ügyészséggel vitában állunk hosszú hónapok óta" - jegyezte meg.

2007. februárjában ismeretlenek géppisztolyból nem célzott lövéseket adtak le a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. Tizenöt lövés érte a Rendőrségi Igazgatási Központját, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak az épületben. A lövedékek az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be. A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézrekerítésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.