Bemutatták Harry herceg új viaszszobrát

A brit trónörökös kisebbik fia néhány nap múlva ünnepli harmincadik születésnapját. A jeles alkalomból a londoni Madame Tussauds Múzeum lecserélte korábbi, 2006-ban készült szobrát: az "új Harry" a hadsereg egyenruháját viseli, az arca és a frizurája is a férfiasabb, karakteresebb a korábbinál.
A múzeum szóvivője a Daily Mailnek elmondta, a királyi család tagjai a legnépszerűbbek a szobraik között. Mivel Harry-é még a húszas évei elején készült, és azóta a herceg rengeteget változott, közelgő születésnapja remek alkalom volt arra, hogy új szobor készüljön róla.
Az új szobor is egyenruhát visel
Az új szobor is egyenruhát visel
Ints Kalnins / Reuters

A szobor elkészítése négy hónapot vett igénybe és 150 ezer fontba (vagyis nagyjából 60 millió forintba) került. Ám nem hiába költöttek rá ilyen sokat, a jól sikerült alkotás ugyanis a megszólalásig hasonlít a hercegre.

Az új viasz-Harry a brit hadsereg egyenruháját viseli, míg az előző szobor az ifjú, 22 éves Harry-t kék öltönyben örökítette meg.

Harry 2006 áprilisában fejezte be a Sandhurst Katonai Akadémia tiszti képzését, majd megkezdte szolgálatát a brit hadsereg Blues and Royals ezredénél. 2008-ban a hadsereg hivatalosan is megerősítette azt az információt, ami már régóta szóbeszéd tárgyát képzte, miszerint a herceg Afganisztánban tartózkodik bevetésen.Harry 2011 márciusában sikeres helikoptervezetői vizsgát és képesítést szerzett az WAH-64 Apache harci helikopterekre, egy hónappal később pedig századossá léptették elő.

A Madame Tussauds panoptikum London (és egy sor másik nagyváros) egyik fő turisztikai nevezetessége, ahol történelmi és királyi személyek, színészek, sportolók és modellek élethű viaszfigurái is láthatóak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.