Belvízvédelmi készültség Zalában

A környező szántóföldekről lezúduló csapadékvíz elöntötte több családi ház udvarát és pincéjét Nagykanizsán vasárnap délután, Keszthely és Hévíz térségében szombat óta másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Márfi Gábor, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: Nagykanizsa palini városrészének két utcájába is a szántóföldekről lezúduló nagy mennyiségű víz miatt riasztották a tűzoltókat. A Napsugár utcában udvarokból és pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet, a Felsőerdő utcában pedig egy családi ház udvarát borította el teljesen a sáros esővíz. A nagy mennyiségű csapadékvíz a földekről valószínűleg a vízelvezető árkok hiánya miatt tudott a családi ingatlanokra befolyni - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Zala megyében a szombat óta ismét nagy mennyiségben hulló csapadék miatt sokfelé teljesen telítettek az út menti vízelvezető árkok. Többfelé az utakon is átfolyik a magasabb területekről lezúduló sáros víz, de közlekedési gondokról nem érkezett hír.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság korábbi közlése szerint a Kis-Balaton térségében, a Zala folyó mindkét partján csütörtök óta harmadfokú belvízvédelmi készültség van érvényben, ami a Vízügyi Igazgatóság honlapjának vasárnap délutáni adatai szerint mintegy 58 négyzetkilométernyi területet érint.

A honlap adatai szerint szombaton másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Keszthely és Hévíz térségében, ahol több mint 150 négyzetkilométerre terjed ki a védekezés. A Kis-Balaton déli területein február 12. óta változatlanul másodfokú készültség van érvényben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.