Belegyalogolt, majd eltűnt az áradó Rábában

Veszélyes az áradó folyóban fürödni vagy csónakázni. Délelőtt három magyar kenut kellett kimenteni a Dráva horvátországi oldalán, dél körül eltűnt egy férfi, aki belegyalogolt a Rábába.

Információnk szerint szombat délelőtt 11 óra körül belegyalogolt az árvíztől megduzzadt Rábába egy 50 éves férfi a Vas megyei Rábahídvégnél. A többek által felismert helyi ember az árvizet szemlélők szerint száz métert mehetett a vízben, majd megcsúszott és eltűnt a vízben. Felkutatását a rendőrök, tűzoltók csónakkal és gyalogosan is megkezdték. A keresést kiszélesítették a Püspökmolnáriban lévő vasúti hídig. Értesülésünk szerint időközben a víz kisodorta a férfi piros felsőruháját.

Lezárták a Rába hídat, miután Körmenden harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget. A Rába vízszintje 518 centiméteren áll a városnál, ez 13 centivel magasabb a valaha mért legnagyobbnál

A hatóságok az eset kapcsán felhívják a figyelmet arra, hogy az árvízi területen életveszélyes tartózkodni, mert a felázott talaj laza, a töltések csúszósak, így bármikor vízbe eshet az óvatlan ember. Az áradó, nagy sebességgel ömlő víz tragédiát okozhat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.