Belahalt sérüléseibe a Pentagonnál lövöldöző férfi

A fegyveres a védelmi minisztérium épületébe akart bemenni, amikor elkérték tőle a belépőjét, előrántotta fegyverét, és lövöldözni kezdett. Megsebesítette az amerikai védelmi minisztérium két biztonsági tisztjét, indítékai egyelőre ismeretlenek.

Megsebesítette az amerikai védelmi minisztérium két biztonsági tisztjét egy fegyveres férfi, aki lövöldözni kezdett a Pentagon egyik bejáratánál helyi idő szerint csütörtökön. A lövöldöző férfi azóta belehalt sérüléseibe.

Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka szerint a férfi be akart menni a védelmi minisztérium épületébe, s amikor kérték tőle a belépőjét, előrántotta fegyverét, és lövöldözni kezdett. A Pentagon biztonsági emberei viszonozták a tüzet.

A védelmi minisztérium két biztonsági őre könnyebben megsebesült, a 36 éves lövöldöző sebei viszont "meglehetősen komolyak" voltak.  Péntek hajnalban belehalt sérüléseibe - közölte egy amerikai igazságügyi orvos szakértő.

A támadó indítékai egyelőre nem ismertek.

Az incidens után azonnal lezárták a védelmi minisztérium ötszög alakú épületének összes bejáratát, illetve a közelben lévő metróállomást is. A földalatti közlekedett mindkét irányban, de egy ideig áthaladt a védelmi tárcával azonos, Pentagon nevű metróállomáson, és nem vett fel utasokat. Később a Pentagon zárlatát is feloldották, csak azt a bejáratot nem nyitották meg, amelyiknél az incidens történt.

A férfi halálhírét éppen megelőzően közölte a rendőrség, hogy gyanújuk szerint a támadásnak van egy másik szereplője is, de egyelőre nem mondtak róla többet.

 

A lövöldözés helyszínére érkező rendőrség
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.