Békés megyei kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Több ezer darab ecstasy tablettát értékesített az a két vésztői férfi, akit jogerősen hét év három hónap, illetve öt év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott jogerősen kedden a Szegedi Ítélőtábla.

A 27 esztendős Brenner Zsolt elsőrendű vádlott - aki nem kábítószerfüggő - 2003-tól kezdetben alkalmanként, később heti-napi rendszerességgel fogyasztott marihuánát, letartóztatása előtt nem dolgozott, szülei tartották el. A férfi 2008-tól 2009-es letartóztatásáig különböző kábítószerek - marihuána, ecstasy tabletta, speed por - forgalmazásával foglalkozott.

Az elsőrendű vádlott 2008 szeptemberében ismerkedett össze a 29 esztendős Kazinczky Jánossal, és megegyeztek hogy a férfi ecstasy tablettát szállít neki. A másodrendű vádlott Budapesten 600 ezer forint értékben kétezer ecstasy tablettát vett, és továbbadta Brenner Zsoltnak, ő pedig a drogot legalább 800 forintos tablettánkénti áron értékesítette. A hasznot a vádlottak elosztották maguk között.

A másodrendű vádlott 2008. november 21-én ismét a fővárosba utazott, és egy új szállítmány ecstasyt vásárolt. Az 1002 tablettát azonban már nem tudta átadni társának, mert a Vésztőre tartó férfit Gyomaendrődön a rendőrök feltartóztatták, és a kábítószert lefoglalták.

Brenner Zsolt bizonyíthatóan több kábítószer-adásvételben is részt vett. 2009. június 11-én 210 ezer forint értékű marihuánát akart eladni Komádiban, de a rendőrök még a lakóhelyén, Vésztőn elfogták, és a lakásán tartott házkutatáskor is találtak drogot.

Az elsőrendű vádlottat kábítószerrel visszaélés társtettesként elkövetett bűntettében, kábítószerrel visszaélés vétségében és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és halmazati büntetésül jogerősen hét év három hónap fegyházbüntetéssel sújtotta, társa öt és fél évet kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.