Befutott valaki az alagútba, le kellett állítani a 3-as metrót

Nem tudni, miért, de befutott ma egy férfi a budapesti metróalagútba. Lehet, hogy a Kontroll című film futóversenye ihlette meg?

Befutott a 3-as metró alagútjába kedden az Újpest-központ állomásnál egy férfi, akit nem sokkal később a biztonsági szolgálat emberei rendőrökkel közösen fogtak el. Nem lehet tudni, mit akart, az alagutat azonnal áramtalanították, emiatt délelőtt mintegy 20 percen át buszok pótolták a kimaradt metrójáratokat az Árpád híd és Újpest-központ között.

A biztonsági szolgálat emberei utána vetették magukat, hamar utolérték, ellenállást tanúsított, ezért a rendőrök segítségét kérték. A férfi ellen a BKV feljelentést tett.

A fővárosi közlekedési társaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a metróalagútban a magasfeszültség miatt életveszélyes és tilos tartózkodni. Aki a tiltás ellenére bemegy az alagútba, közérdekű üzem működésének megzavarása miatt vonható felelősségre, illetve közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt valósíthat meg, amelyért több év szabadságvesztés is kiszabható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.