Befolyásos pedofilok ölhették meg a 22 éve eltűnt fiút

Szexrabszolgaként tarthatták fogva haláláig azt a 12 éves berlini fiút, aki 22 éve tűnt el nyom nélkül. Manuel Schadwald ügyében új fejlemények láttak napvilágot. A fiú holttestét húsz éve találták meg egy jachton, de mivel befolyásos személyek voltak érintettek, az ügyet eltussolták – írják a német és a holland hétvégi lapok. 

A Welt am Sonntag és a Algemeen Dagblad arról ír, hogy Manuel eltűnéséért és haláláért egy hírhedt belga pedofilhálózat feje, Marc Dutroux tehető felelőssé. A férfi a kilencvenes években szállított elrabolt gyerekeket ügyfeleinek, és egyes feltételezések szerint ő rabolhatta el és bocsátotta áruba a 12 éves német fiút is.

Ami biztos, hogy Manuel Schadwald 1993. július 24-én indult el szülei Berlin-Tempelhofban álló házából a Wuhlheide szabadidős és rekreációs központba, ahová sosem érkezett meg. Eltűnésére a rendőrség gyorsan reagált, de a gyermeknek nem akadtak a nyomára – legalábbis az akkori nyilatkozatok szerint.

Egy 1997-ben felröppent szóbeszéd szerint Manuel Schadwald egy pornóvideóban tűnt fel, melyben, miután megrontották, meg is ölték. Erről akkoriban a média is beszámolt.

Az ügyet sosem zárták le, 2010-ben egy új nyomozócsoportot állítottak fel az akták és egykori tanúvallomások felülvizsgálatára, és a mai lapok azt írják, hogy a német és holland hatóságok valójában pontosan tudhatták, mi történt Manuellel. A tanúvallomások ellentmondásosak, de többen állították, hogy látták Manuelt Rotterdamban és Amszterdamban, majd egy hajóra vihették az Ijsselmeer tóra. A szóban forgó hajót Gerrit Ulrich gyermekpornó-kereskedő használta akkoriban.

Ulrichot Olaszországban lőtték le 1998-ban. Mikor a rendőrség átkutatta zandvoorti lakását, több ezer olyan fotót és videót találtak, melyeken gyermekeket bántalmaztak és kínoztak meg. Csecsemő is volt köztük.

Amikor az Apollo nevű jachtot is lefoglalták és átkutatták, egy német fiú holttestére bukkantak. Szemtanúk szerint ő volt Manuel Schadwald, de ezt sosem hozták nyilvánosságra, mivel az ügyben befolyásos személyek voltak érintettek, így az egészet eltussolták – írják a lapok.

A lapok információira a berlini rendőrség úgy reagált, hogy a mai napig nem kerültek elő új bizonyítékok az ügyben, a holland hatóságok pedig azt mondják, nem valószínű, hogy a fiú valaha is Hollandiában volt.

A korábbi kutatás holland rendőrségi vezetője megerősítette, hogy tényleg találtak egy halott fiút az Apollón, de az ügy megoldása nehéz lesz, talán sosem kerül napvilágra, hogy mi is történt valójában azon a jachton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.