Befektetési csalót lepleztek le a fővárosban

Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű befektetők pénzét sajátjaként használta fel egy fővárosi nő - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az adóhatóság bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forint adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a nőre. Az ügynek körülbelül száz károsultja lehet.

A revizorok megállapították, hogy a budapesti nő magas hozamú befektetési lehetőség ígéretével milliós nagyságrendű összegeket vett át a befektetőktől; az ügyleteket formailag kölcsönszerződésnek tüntette fel. Az ígért kamatok - amelyeket eleinte kifizetett - és a tőke-visszafizetések elmaradását követően derült csak ki a betétesek számára, hogy pénzüket nem az általuk megjelölt célra fordította a nő, hanem azt saját vagyonaként használta fel.

Az átvett, de vissza nem fizetett több száz millió forintot az adóhatóság a nő adózatlan jövedelmének minősítette, amely után a fent említett adóhiányt és büntetést szabta ki, illetve feljelentést tett ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.