Becstelen csábítót keres a rendőrség

Internetes társkereső oldalakon vadászott áldozataira, akiktől nagyobb összegeket kért kölcsön és drága ajándékokat vetetett magának egy 59 éves budapesti férfi.

Ricza László 2014 novembere és 2015 novembere között ismerkedett össze az interneten azokkal a nőkkel, akiket a szerelem ígéretével megkárosított.

A rendőrség két áldozatról tud, de elképzelhető, hogy többen vannak.

A férfi a nőkkel párkapcsolatot alakított ki, majd különböző indokokkal készpénzt kért tőlük kölcsön, de sosem adott vissza egy fillért sem. Arra is rávette áldozatait, hogy vásároljanak neki saját nevükre nagy értékű mobiltelefonokat és laptopot. Két áldozattól fejenként körülbelül 3-3 millió forintot csalt ki így.

Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, illetve akinek a sérelmére hasonló módszerrel kárt okoztak vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 (1) 263-7200 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú" zöldszámon (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 10rk@budapest.police.hu e-mail címre. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.