Bécsben bálozik Alain Delon

Alain Delon francia színész is vendége lesz a Bécsben február 4-én rendezett operabálnak.

A világsztár a kölni milliomos Wess család vendégeként érkezik az osztrák fővárosba. Delon a bál napján utazik Párizsból Bécsbe, a tervek szerint részt vesz a bált követő partin is, amelyet a Pálffy-palotában tartanak. A rajongók itt találkozhatnak az idén nyolcvanéves filmszínésszel.

Richard Lugner osztrák milliomos sztárvendége lesz Brooke Shields amerikai színésznő, aki pakisztáni tervező ruháját viseli majd az esten.

A bálba a korábbi években ellátogatott már Gina Lollobrigida, Mira Sorvino, Sophia Loren, Andy McDowell, Larry Hagman, Roger Moore, Paris Hilton és Lindsay Lohan is. 2014-ben Kim Kardashian fordult meg az eseményen majdnem szó szerint, mivel rövid időn belül összekülönbözött vendéglátóival és távozott. 

Az eseményen ott lesznek az osztrák politikai élet fontos szereplői. Tiszteletét teszi többek közt Reinhold Mitterlehner alkancellár és az idén leköszönő államfő, Heinz Fischer. Utóbbi vendége Sauli Niinistö, Finnország elnöke lesz. Idén már részt vesz Werner Faymann osztrák kancellár is, aki tavaly egy uniós csúcstalálkozó miatt hagyta ki az eseményt. 

A 2016-ban 60. alkalommal rendezett operabál az emlékezés jegyében telik. A megnyitó és a díszletek a második világháború utáni első bálra emlékeztetnek. A nyitó eseményen a bál történetét mesélik el, 144 táncospár az elmúlt hatvan év legtöbbször bemutatott táncait adja elő.

Az osztrák közszolgálati televízió, az ORF kettes csatornája élőben közvetíti az eseményt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.