Becsaphatják és meglophatják a fával fűtőket

A hideg idő beköszöntével elkezdődött a fűtési szezon. A rendőrség most a fával fűtőket figyelmezteti, hogy legyenek körültekintőek vásárláskor, mert csúnyán rászedhetik őket az olcsó tüzelőt kínálók.

Házaló kereskedők a településeket járva, internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt. Előfordulhat, hogy az árus a fa valódi értékénél sokkal több pénzt kér a vásárlótól, vagy a mérés alkalmával téveszti meg a vevőt. A tűzifa bepakolásakor a bűnözőknek jó alkalma nyílik a „terepszemlére", így egy alkalmasabb időpontban visszatérhetnek, hogy megszabadítsák a lakókat ingóságaiktól, de már a bepakolásnál is érdemes odafigyelni az idegenek mozgására, mert eltűnhet ez-az.

A rendőrség kéri, hogy a fával tüzelők fokozott körültekintéssel járjanak el, ha idegenektől vásárolnak. Figyeljék meg a kéretlen látogatókat, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát.

Csak olyan személyt engedjenek be a lakásukba, akit ismernek, vagy meggyőződtek a személyazonosságáról. Ha mégis idegen megy be az ingatlan területére, sose hagyják őt magára. Értékeiket ne hagyják őrizetlenül.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, kérjük, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámon – írja honlapján a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.