Magyar segítséggel gyógyulhat Beckham

A magyar feltaláló-kutató által kifejlesztett készülék segítségével lerövidülhet a rehabilitációja az Achilles-ín-szakadást szenvedett focistának.

Egy magyar orvosi műszer segítségével lerövidülhet a rehabilitációja David Beckham futballsztárnak, aki vasárnap Achilles-ín-szakadást szenvedett egy olasz bajnoki mérkőzésen, másnap pedig műtéten esett át Finnországban.

David Beckham könnyek között hagyja el a milánói stadiont. Örök búcsú a gyeptől?
AC Milan's David Beckham is assisted by a team staff member as he leaves the pitch after being injured against Chievo during the Italian serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan March 14, 2010. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)

Kavalkó János feltaláló részletes prezentációt juttatott el az ötezer eurós készülékről Turkuba, majd a professzor pozitív visszajelzése után, szerdán futárszolgálattal elpostázott két példányt belőle. Az egyiket a Beckhamet operáló finn orvos, Sakari Orava használja majd, a másikat pedig a futballista után küldik. A szervezésben és a lebonyolításban részt vett Horváth Alexandra, a világbajnok brazil Roberto Carlos - Beckham egyik legjobb barátja - kisfiának magyar édesanyja.

A magyar feltaláló-kutató által kifejlesztett és az EU-ban szabadalmi oltalom alatt álló Orgon készülék - amely kristályok segítségével építi újra a sejteket, felgyorsítva a hegesedést - az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint képes arra, hogy akár a negyedére csökkentse a gyógyulás időtartamát.

"Magam is az angol futball és Beckham csodálója vagyok, s mikor meghallottam sajnálatos sérülésének hírét, elhatároztam, hogy segítek, és felajánlottam azonnal a két készüléket, mely már 17 éves múltja alatt számos világklasszis sportoló esetében, így a birkózóválogatottnál, kézilabdázóknál, labdarúgóknál is bizonyított - jelentette ki Kavalkó János. - Ez akár hónapokkal is csökkenheti a rehabilitáció idejét, így ha idejében eljut hozzá, Beckham akár fel is épülhet a világbajnokságra."

Az AC Milannál kölcsönben szereplő, 34 éves sztár vasárnap a Chievo elleni találkozón szenvedett Achilles-ín-szakadást, majd hétfőn Turkuban operálta meg a finn specialista, Sakari Orava. Az orvos szerint Beckham nagyjából négy hónap múlva kezdhet el futni, azt követően pedig legalább két hónap, mire ismét játszhat.

A 115-szörös válogatott Beckham szerdán elhagyta a turkui klinikát, és London érintésével hazautazott Los Angelesbe.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.