Beázott az alagút, rövidebb útvonalon jár a HÉV

Az elmúlt napok esőzései miatt beázott a HÉV alagútja péntekre virradóra a Batthyány tér és a Margit híd között, emiatt szállítják az utasokat a szerelvények helyett pótlóbuszok - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A szakemberek hajnal óta dolgoznak az ideiglenes szigetelés megtervezésén - közölték. A BKK szerint azért ázhatott be az alagút, mert a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs rajta állandó szigetelés. Hangsúlyozták, hogy a beázás semmilyen módon nem befolyásolja az alagút teherbírását.

Közleményükben arra is kitértek, hogy a HÉV-alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkákat a tervezett két hónapos, június és augusztus közötti vágányzár alatt végzik el.

Nebenführer Dávid, a BKK fődiszpécsere korábban azt közölte azt MTI-vel, hogy "biztonságtechnikai intézkedések miatt" állították le a HÉV-forgalmat a két megálló között. Elmondta: a Margit híd budai hídfője és a Batthyány tér között hét pótlóbuszt állítottak forgalomba, de az utasok igénybe vehetik a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A buszokat is.

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, hogy a H5-ös HÉV 6 óra 15 perctől jár rövidített útvonalon. Hozzátették: a pótlóbuszokra a Batthyány téren a 39-es busz megállójában, a Margit hídnál a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz megállója előtt huszonöt méterrel lehet felszállni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.