Beáll a nyár a BKK-nál is

Június 16-tól a nyári menetrend lesz érvényes a Budapesti Közösségi Központ (BKK) járatain. Emellett ettől a naptól kezdve megállnak majd az új Rudas Gyógyfürdő megállóban az arra közlekedő villamosok, és egyes autóbuszoknak is több megállójuk lesz.
A BKK pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy június 16-ától augusztus 31-éig a nyári, illetve a tanítási szünet idejére vonatkozó menetrend lesz érvényben a járatain. A 26-os busz nemcsak hétvégén, de hétköznap is sűrűbben jár, hogy gyorsabban el lehessen érni a Margitszigetet. A 38A jelzésű autóbusz a kora hajnali és a késő esti egy-egy indulását leszámítva nem közlekedik, a 38-as és a 238-as járat ugyanakkor a tanítási időszakban megszokott, munkanapi gyakorisággal jár, így Szigetszentmiklós elérése nem változik. A reggeli csúcsidőben a tanítási szünet idején Csepel irányába tartó, csökkenő forgalom miatt módosul a 38-as, a 138-as és a 238-as busz menetrendje.

Ezeknek a buszoknak a nyári menetrendje hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján - áll a közleményben.

Emellett június 16-tól a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos megáll az új Rudas Gyógyfürdő megállóban is. Az I. kerületi önkormányzat beruházásában épült megállóhely a gyógyfürdő parkolójával egy vonalban helyezkedik el.

Szintén június 16-tól a Kosztolányi Dezső tér felé közlekedő 114-es és 214-es busz megáll a Nyéki Imre Uszoda megállóhelyen, a 213-as busszal közös megállóban. Így a Budatétény felől érkezők is átszállás nélkül meg tudják közelíteni a sportcentrumot.

Ugyanettől a naptól kezdve az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös és 178-as busz Krisztina téri megállóhelyét hátrébb helyezik, az Alagút utcának a Pauler utca és a Krisztina körút közötti szakaszára. Ennek következtében kevesebb gyaloglással át lehet majd szállni a 18-as villamosra, illetve az 5-ös autóbuszra. A Róka utcai megálló neve Ág utcára változik. Az Apor Vilmos tér irányú megállót kissé hátrább helyezik, így a buszok a Mészáros utca Kosciuszko Tádé utcai torkolata után állnak meg. További változás, hogy június 16-tól a Naphegy tér felé közlekedő 178-as busz is megáll az átnevezett Ág utcai megállóban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.