Be kellett zárni a jászberényi műjégpályát

Egyelőre nem lehet azt tudni, hogy mennyi ideig marad zárva Jászberényben a fedett műjégpálya. Mint azt a szoljon.hu megírta, kedd délelőtt leégett a jégcsarnok fagyasztó gépének zajvédő szigetelése.

A Jász–Nagykun–Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől S. Tóth Anikó tűzoltó főhadnagytól megtudtuk, hogy a tüzet már a jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére megfékezték, de az anyagi kár jelentős lehet.
Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Kirendeltségének vezetője, Fózer Tibor tűzoltó ezredes megerősítette információnkat, miszerint a fagyasztógép zajvédő, szivacs szigetelése közelében végzett karbantartási, hegesztési munkát egy külsős cég munkatársa, e közben keletkezett a tűz. A dolgozók észlelve a fellobbanó lángokat azonnal annak oltásához kezdtek, és mire értesítették a tűzoltókat, már poroltókkal megfékezték a tüzet. A riasztásra kiérkező tűzoltóknak már csak utómunkálatokat kellett végezni.

A jászberényi katasztrófavédelmi kirendeltség megkezdte meg a tűzvizsgálatot. Az eljárás keretében a tűz keletkezésének okát, a munkavégzés körülményeit, illetve a tűzvédelmi szabályok betartását vizsgálják.

A tulajdonos önkormányzat képviseletében Jászberény aljegyzője, Bátonyi Attila elmondta, jelenleg a szakértők vizsgálják a keletkezett károkat. Pontosan azt még nem lehet tudni, hogy a fagyasztógép károsodása milyen mértékű, illetve azt sem lehet pontosan tudni, hogy mennyi ideig tart majd a nemrég átadott műjégcsarnok kényszerszünete.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.