„Bátyja” a fejszés gyilkos szavajárása

Egyelőre még a sajátos szóhasználata sem buktatta le a gyarmati gyilkost, de a rendőrség most abban bízik, hogy a felajánlott kétmillió forint nyomravezetői díj végre eredményt hoz.

Emberölés lett a rablásból a Győrtől harminc kilométerre található Gyarmaton. A bűncselekmény tavaly december 22-én történt a Fő utca egyik kétszintes családi házában. Reggel háromnegyed nyolckor egy símaszkos férfi pénzt vagy ékszert akart rabolni. Az elkövető a pincén keresztül ment be a házba, s ott találkozott azzal a nyolcvanéves férfivel, aki feleségével és fiával lakott együtt az épületben. Dulakodni kezdtek, melynek során a tettes egy fejszével brutálisan összeverte a házigazdát. Az áldozatot megoperálták a győri kórházban, a műtétet túl is élte, de néhány nap múlva életét vesztette. Az elkövető pénz és ékszer nélkül kereket oldott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó kétmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Az elkövető egy 20-25 év körüli, 160-170 centiméter magas, normál testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor egy fekete színű, bélelt kapucnis pulóvert viselt, ami középen végig cipzáros. A pulóver mintázata világosbarna színű, 10-15 centiméter nagyságú négyzetekből áll.

A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja – tájékoztattak a rendőr-főkapitányságon. Hozzátették: szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Az elkövető különös ismertetőjele a szóhasználata. A támadás során is gyakran ismételgette a „bátyja” kifejezést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.