Batman Oroszországban üldözi a bűnt

Egy taxisofőr vette észre elsőként a köpenyes igazságosztót. A gyors reagálásának hála így felvétel is készült az orosz Batmanről. 

A képregény hős a Moszkvához közeli Himkire cserélte Gothamet - adta hírül a Moszkovszkij Komszomolecre hivatkozva a Meduza.io. A jelmezben és maszkban tevékenykedő férfi a kábítószerrel kapcsolatos bűnözés felszámolását tekinti feladatának. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy főleg drogtanyákon ütött rajta. Állítólag 40 bűnözőt kapott már el.

Handout / Reuters

"Nem gyilkolok vagy okozok komoly sérülést. Nem a rendőrség vagy a hatóságok ellen dolgozom. Azt a gonoszt gyomlálom ki, amit ők nem tudnak elérni. Nekik meg van kötve a kezük, így a saját kollégáik és a bűnözők áldozatává válnak" - írta a sajtóban csak Himki Batmanként emlegetett igazságosztó a rendőrségnek címzett levelében.

"Nem a dicsőségért csinálom. Nem akarok szövetségeseket, sem utánzókat. Csupán egy kis segítséget szeretnék információ formájában."

A sajtó akkor szerzett tudomást a helyi Batmanről, amikor egy taxisofőr videóra vette őt egy házból távozóban. "Épp egy utast vittem haza. Amikor fizetett, egy alak ment ez az autóm mellett. Bement az egyik házba, ahonnan rövidesen kiabálás és verekedés zaja hallatszott" - meséli a taxis.

"Amikor a férfi távozott és megláttam a jelmezt, nagyon megijedtem és elhajtottam. Alig pár perccel később láttam, hogy érkezik egy rendőrautó. Visszafordultam és követtem őket. Annál a háznál álltak meg, ahonnan a férfi kijött és hamarosan két megbilincselt férfit kísértek ki."

A teljes jelmezben pompázó férfi ügyel a karaktere hitelességére, ugyanis a munkakörrel járó kütyüket is beszerezte. A taxis felvételén is látható, amint eldob egy fénybombát, amely egy pillanatra megvilágítja alakját az orosz éjszakában. 

A házról egyébként ahonnan kilépett épp később kiderült, hogy drogtanya működik benne. Batman nem várta meg a hatóságok kiérkezését, hanem rögtön távozott a helyszínről. Hamarosan be is futottak a rendőrök és két férfit kísértek ki a házból bilincsben. 

DC comics 1939-ben született karakterét kölcsönvevő illető a rendőrségnek címzett levelében tisztázza, hogy egyszemélyes háborút vív a bűnözőkkel, de szívesen elfogad tippeket a rendőröktől a közösségi oldalakon keresztül. Az önmagát az emberiség első szuperhősének nevező férfi állítólag több bűnözőt kerített már rendőrkézre, útját pedig bezárt droglaborok jelzik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.