Obama Kanye Westet ajánlgatta a republikánusoknak

Tanácsokat adott Barack Obama Kanye Westnek arra az esetre, ha az amerikai rapper 2020-ban tényleg jelöltetné magát az amerikai elnökválasztáson. A Fehér Ház jelenlegi lakója a washingtoni képviselőház – egyelőre üres és a republikánusoknak járó – elnöki székét is West figyelmébe ajánlotta.

Bármennyire is valószínűtlennek tűnik, hogy Kanye West beváltja ígéretét és 2020-ban tényleg ringbe száll a Fehér Házért, a jelenlegi amerikai elnök, Barack Obama komolyan vette a huszonegy Grammy-díjjal elismert rapper és zeneszerző még augusztusban tett bejelentését.

Barack Obama San Franciscóban
Barack Obama San Franciscóban
Kevin Lamarque / Reuters

Obama a Demokrata Párt minapi San Franciscó-i kampánypénzgyűjtő rendezvényen – ahol a rapper is megjelent, illetve fellépett – néhány jó tanáccsal szolgált Westnek. – Először is nagyon sok időt kell eltölteni olyan furcsa emberek társaságában, akik úgy viselkednek, mintha egy valóságshow-ban szerepelnének – mondta Obama a kaliforniai metropoliszban szervezett pártbulin, amelynek vendégei közül sokan tízezer dollárt fizettek a belépőért.

Obama beszélt arról is, hogy szerinte milyen győzelmi esélyei lennének a televíziós személyiséggel és színésznővel, Kim Kardashiannal házas Westnek. Az 54 éves Obama és a nála 16 évvel fiatalabb szórakoztatóipari sztár színes bőrű, mindketten Chicagóban nőttek fel, a „Szeles város" mindkettőjük életében meghatározó szerepet játszott. – Tényleg komolyan gondolod, hogy ebben az országban elnökké választanak egy Chicago déli külvárosából származó feketét, akinek még ráadásul vicces neve is van? Ha igen, akkor valószínűleg nincs minden rendben nálad – célzott a közönség nagy derültségére a saját pályafutására Obama.

Kanye West Los Angelesben, az MTV díjátadóján
Kanye West Los Angelesben, az MTV díjátadóján
Mario Anzuoni / Reuters

Az Egyesült Államok 44. elnöke azért megejtett egy oldalvágást a republikánusok felé, akik egyelőre képtelenek megegyezni arról, hogy kit jelöljenek a washingtoni képviselőház élére a lemondását szeptember végén bejelentő John Boehner helyére. – Úgy hallottam, Kanye erősen gondolkodik azon, hogy jelölteti magát a házelnöki posztra – mondta Obama.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.