Bankot robbantottak és visszatérnek a Jégvarázs szereplői

Az Andersen-féle A királnyő című története alapján készült mese minden idők legnagyobb animáció filmes kasszasikere volt, így nem csoda, hogy a szereplők további kalandok elé néznek.

A Jégvarázs szereplői a tavaly novemberi bruges-i hó- és jégszobrász fesztiválon
A Jégvarázs szereplői a tavaly novemberi bruges-i hó- és jégszobrász fesztiválon
Francois Lenoir / Reuters

A mesefilm tavaly november végén debütált az észak-amerikai mozikban, és alig öt hónap alatt 1,072 milliárd dollárért (vagyis 239 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők világszerte. A rekordbevételhez a tengerntúli jegyeladások közel 400 millió dollárral, a nemzetközi piac pedig több mint 650 millió dollárral járultak hozzá.

A Jégvarázs három hónapig szerepelt az amerikai és kanadai jegyeladások alapján készülő tízes kasszasikerlistán és a filmtörténet tíz legnagyobb árbevételű filmje közé is bekerült. Az alkotás januárban egy Golden Globe-bal, márciusban pedig két Oscar-díjjal is gazdagodott: az Akadémiától megkapta a legjobb animációs filmnek és a legjobb filmdalnak járó szobrot is.

A hatalmas siker után szinte borítékolható volt, hogy a történet nem marad folytatás nélkül: a Disney most be is jelentette, hogy Anna hercegnő, Elsa, a Hókirálnyő, Kristoff, a hegyi ember és Olaf, a hóember visszatérnek - írja a BBC.

A bájos szereplők azonban nem egy újabb egész estés mozifilmben fognak szerepelni, hanem egy rövidfilmben, a Frozen Forevernek azonban a rajongók bizonyára így is örülni fognak.

A Disney két további animációs rövidfilm érkezéséről is beszámolt. A Pixar Animation Studios-szal közösen készülő Lava jövő nyáron kerül majd a mozikba, a mindössze hét perces alkotásban egy bolondos, éneklő hawaii vulkán keresi az igaz szerelmet. Az idén bemutatásra kerülő Feast pedig egy boston terrier kutyáról, Winstonról fog szólni, akinek gazdája minden finom falatot megoszt hűséges négylábú társával az asztal alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.