Bam! Bringásreggeli

Félidejéhez érkezett a Bringázz a munkába! kampány, ennek alkalmából csütörtökön az ország 12 pontján bringásreggelivel várják a kerékpárosokat a program szervezői.

A kampány részeként a Magyar Kerékpáros klub október 13-án, csütörtökön az ország számos pontján reggelivel kedveskedik a kerékpározóknak. Az ételek kiosztásába a Bam! nagykövetei is bekapcsolódnak, a neves közéleti személyiségek és híres művészek mellett a Batthyány téri központi helyszínen jelen lesz Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Scherer Péter színművész is - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Budapesten a Batthyány téren, a Gödör előtt, a Gellért és Szentlélek téren, az ELTE lágymányosi és Trefort-kerti épületeinél, valamint Kispesten az Europark előtt lesz reggeli, vidéken Győr, Kecskemét, Sopron és Érd eteti meg a kerekeken guruló dolgozókat.

Az őszi program október 26-ig tart, eddig lehet regisztrálni a bringazzamunkaba.hu oldalon a munkába menetelek dátumát és a megtett kilométereket.

Az idei Bam! szeptember 22-én kezdődött, azóta eltelt három hét, és az eddig regisztrált 6100 résztvevő 720 ezer kilométert tekert, amivel 15 millió forintnyi benzinpénzt spórolt, miközben 134 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a légkört.

Az interneten regisztrált felhasználók adataiból kiderült az is, hogy a meleg őszi időjárásnak köszönhetően a szokottnál többen bicikliztek szoknyában, és sokan jelölték be azt is, hogy gyermekükkel együtt kerékpároztak.

A Bringázz a munkába! kampány 2008-as indulása óta évente több mint 20 ezer közlekedőt aktivizál, akik az öthetes kampányidőszak alatt kerékpárral járnak munkahelyükre. A Magyar Kerékpárosklub az Európai Uniótól elnyert támogatás megszűnése miatt az idei évben takarékos kampányt hirdetett, szeptember 22-től október 26-ig. A Bam! mindenki számára nyitott és ingyenes, a részvételhez regisztrálni kell a bam.hu oldalon, és az adott kampányidőszak alatt minimálisan előírt nyolc kerékpáros munkába menetelt fel kell jegyezni a honlapon található közlekedési naplóba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.