Bálnával ütközött a turistacsónak, egy nő meghalt

Egy kanadai nő meghalt, miután turistacsónakjuknak bálna ütközött a mexikói Santa Maria öbölben - írja a CNN.

A felfúható csónak, az úgynevezett Cabo Adventure kilenc emberrel a fedélzetén egy a búvárok körében kedvet helyről tartott vissza, amikor a baleset bekövetkezett. A hatóságok szerint az egy ember halálával járó tragédia oka az volt, hogy a csónak – tisztázatlan okokból – összeütközött egy bálnával. A kapitány, José Salazar Tendis megpróbálta elkerülni az ütközést, amikor észlelte a tengeri emlőst, ám nem járt sikerrel.

Az egyik utas, a 35 éves kanadai Jennifer Karren a vízbe zuhant. Ketten is utána vetették magukat, így Karrent sikerült kiemelni és a partra szállítani, ám a kórházban már csak a halálát tényét tudták megállapítani.

A kapitány a balesetet követően azonnal értesítette a haditengerészet mentési egységét, illetve a nőt szakszerűen lélegeztették. A hatóságok vizsgálják, hogy a balesetnek illetve a nő halálának van-e felelőse.

Közben a turistacsónakot üzemeltető cég vezérigazgatója, Felipe Diez-Caned a mexikói hatóságokon keresztül közleményben fejezte ki sajnálatát, hogy a szakszerű segítségnyújtás és a gyors kórházba szállítás ellenére meghalt egy utasuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.