Balla Irma telefonja rejtheti a gyilkos DNS-ét

A meggyilkolt Balla Irma (†57) mobiltelefonját megvizsgálva fény derülhet az elkövető kilétére, ugyanis egy vallomás szerint a tettes a gyilkosság után lehányta azt, így még mindig lehetnek anyagmaradványok rajta.

Az ügy során nem először kerül elő a mobiltelefon. A vád, majd a megalapozatlannak ítélt elsőfokú döntés szerint a telefont a képviselőnő nem sokkal halála előtt elvesztette. Ám erre semmi bizonyíték nincs. A Blikk információi szerint a képviselőnő gyilkossággal vádolt fiának védői indítványozták, hogy öt év után keressenek a mobiltelefonon anyagmaradványokat, melyek az elkövető DNS-ét rejtik.

A telefon egyszer már alibit szolgáltatott Schönstein Sándornak (33), aki miután hazaért ismerőseitől a bagaméri szalonnasütésről, hívta anyja telefonját, de a cellainformációk alapján az már kilométerekkel arrébb csörgött ki. A mobilt kertészkedő debreceniek találták napokkal később. Mivel alkohol- és hányásszaga volt, ezért lemosták, a narancssárga nyakba akasztó szalagját pedig eldobták.  A védelem szerint a mobil belsejében, ahol a megtalálók nem tisztították le a szerkezetet, még előfordulhat anyagmaradvány – írja a bulvárlap.

- Óriási felelőtlenség és hiba, hogy egy lefoglalt bűnjelet nem vizsgáltak meg rendesen. Az új eljárásban meghallgatták a megtalálókat, ez adta az ötletet a DNS-vizsgálathoz. Ha van idő megvizsgálni öt év után a feltehetően gyilkos eszközt, a pajszert, a plédet, amellyel Balla Irma holttestét letakarták, valamint a fia elméjét, akkor a telefont is megnézhetik. Annál is inkább, mert rengeteg jel utal arra hogy valójában ki is az elkövető – vélekedett dr. Magyar György, Schönstein ügyvédje.

Mint emlékezetes, a Fideszes önkormányzati képviselőnőt 2007 húsvétján gyilkolták meg saját otthonában. Fiát egy évvel később tartóztatták le, és 12 év fegyházbüntetésre ítélték. Időközben azonban D. Lajos beismerte a gyilkosságot, és hogy elvitte Balla Irma telefonját, ám ezt később visszavonta. A Schönstein Sándor elleni megismételt eljárás jelenleg is tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.