Balesetet szenvedett az Iron Maiden repülőgépe

A chilei Santiago repülőterén szenvedett súlyos balesetet a világ második legismertebb különgépe, az Ed Force One, vagyis az Iron Maiden repülője.
A gépet, amellyel az Iron Maiden világkörüli turnéjának állomásai között utazik, üzemanyag-utántöltésre vonatták, amikor a vonórúd egy kanyarodás közben meghibásodott. Az elszabadult és kormányozhatatlan Boeing 747-es óriásgép nekiütközött a vonatójárműnek, melynek két utasa megsérült. Őket a reptéri tűzoltóknak kellett kimenteni a járműből. Mindkettőjüket kórházba szállították. A repülőgép két bal oldali hajtóműve is megsérült, így ezeket cserélni kell. 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az üzemanyagtöltés miatt a gép üres volt. Az együttes tagjait, a koncerteket kiszolgáló személyzetet és a 20 tonnányi felszerelést egy másik, a baleset miatt kerített különgépekkel viszik tovább a turné következő dél-amerikai állomásaira, Cordobába és Buenos Aires-be.

Az Ed Force One sérülése miatt azonban egy új, az óceánokat átrepülni képes 747-est fognak kibérelni, igaz, a különleges Iron Maiden-festés hiányozni fog róla.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.