Balesetek országszerte - torlódás az M0-áson

Két balesetek miatt több kilométer hosszú kocsisor alakult ki Budapest felé az M5-ös autópályán, a két M0-ás csomópont között péntek délelőtt, Budapesten pedig egy BKV-busszal ütközött össze egy személyautó. Az M3-ason ketten súlyosan megsérültek, amikor egy ukrán kisbusz és egy magyar teherautó szaladt egymásba, hajnalban pedig egy román személygépkocsi rohant bele hátulról egy rendőrautóba Deszk közelében.

Balesetek miatt több kilométer hosszú kocsisor alakult ki Budapest felé az M5-ös autópályán, a két M0-ás csomópont között péntek délelőtt - közölte Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Elmondta, az M0-áson két baleset történt, mindkét helyszínen két személygépkocsi ütközött össze. Az egyik baleset a 17-es kilométernél következett be, innen egy 12 éves gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak. Jelenleg egy sávon halad a forgalom - tette hozzá a sajtóügyeletes. A másik baleset sután a két vezető megegyezett és elhagyták a helyszínt.

Kalyó László egy másik esetről beszámolva elmondta, Budapesten BKV-busszal ütközött egy személyautó Kispesten, a Kossuth téren. Egy várandós nőt a helyszínről vizsgálatra kórházba szállítottak a mentők. A BKV fődiszpécsere azt közölte, hogy egy 151-es autóbuszt ért baleset, a buszon utazók közül nem tud sérültről.

Az M3-as hevesi szakaszán is: ketten súlyosan megsérültek, amikor egy ukrán kisbusz és egy magyar teherautó összeütközött pénteken az M3-as autópálya 80-as kilométerszelvényénél, Gyöngyös térségében. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjének, Molnár Melindának a közlése szerint az ukrán kisbuszban nyolcan utaztak, közülük öten sérültek meg, két sérült állapota súlyos.

Péntekre virradó éjszaka egy csongrádi balesetben rendőrautóba rohant egy román gépkocsi a 43-as úton, Deszk közelében; személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy segélyhívásra indultak, amikor a baleset történt.

A  rendőrök járművükkel Deszk közelében akartak megfordulni, ezért lehúzódtak jobbra az útpadkára, a mögöttük haladó autók elmentek mellettük, egy román rendszámú személygépkocsi vezetője viszint eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és hátulról a rendőrautónak ütközött. A balesetben senki sem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. A román gépkocsi vezetője ellen a rendőrség szabálysértési  eljárás kezdeményezett.

A román külügyminisztérium egyébként múlt vasárnap közleményben fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy egyre több olyan közúti baleset történik Magyarországon, amelyekben román állampolgárok érintettek. A tárca tanácsolta a Magyarország területén gépkocsit vezető román állampolgároknak, hogy tartsák be a kötelező pihenési időket, és ne hajtsanak a megengedettnél gyorsabban azért, hogy az utazás időt lerövidítsék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.