Baktérium a lefoglalt húsban

Hányást és hasmenést okozó baktériumokat mutattak ki abban az 1,2 tonnányi házi készítésű húskészítményben, amelyre a Baranya Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás munkatársai bukkantak.

Mintegy 1, 2 tonna házi húskészítményt zárolt a Baranya Megyei Állategészségügyi  és Élelmiszerellenőrző Állomás egy illegálisan működő húsüzemben Olaszban szerdán - tájékoztatott Vass Péter megyei főállatorvos.

A házi készítésű kolbászban, szalámiban és disznósajtban megbetegedést, hányást és hasmenést okozó baktériumokat mutattak ki  a laboratóriumi vizsgálatok.

A fertőzés veszélye azért áll fenn,  mert a húsüzem működtetői termékeiket a kötelező vizsgálatok  elvégeztetése nélkül hozták forgalomba - mondta el Vass Péter.

A főállatorvos beszámolt arról, hogy élelmiszerellenőreik  lakossági bejelentésre keresték fel a község egyik portáját, s ott  próbavásárlást tartottak. Miután kiszolgálták őket, felfedték  kilétüket. Ekkor a tulajdonos azzal védekezett, hogy az árut saját  fogyasztásra termelik, s testvére, aki a húskészítményeket az  ellenőröknek eladta, a saját zsebére dolgozott.

Ennek ellentmond, hogy a házban nemcsak 1200 kilogramm különböző  húskészítményt tároltak, hanem az ellenőrök háromszáz, csomagolásra  használt zacskót és egy mérleget is találtak. Sőt, rábukkantak a  "vágóhídra" is, ahol nem sokkal azelőtt négy koca feldolgozását  kezdték meg.

A főállatorvos azt mondta: az ügyben tovább vizsgálódnak, s ha a  gyanú beigazolódik, a rendőrséghez fordul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.