Bakonygyepesi ámokfutás: a gyanúsított tagadja, hogy leszúrta volna nevelt fiát

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi egyedül kislánya veszélyeztetését ismeri el.

Tagadja nevelt fia meggyilkolását az a bakonygyepesi férfi, aki egy tavaly márciusi éjszakán súlyosan megsebesítette a feleségét, majd az annak segítségére siető 15 éves fiát mellkason szúrta: a fiú a helyszínen életét vesztette - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

A rendőrség befejezte az ügyben a nyomozást, s az összesen kilenc bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi ügyét vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprém Megyei Főügyészségnek. A 48 éves bakonygyepesi lakost egyebek között több ember ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, zaklatással, lőfegyverrel való visszaéléssel, közlekedés biztonsága elleni bűntettel, ittas járművezetéssel és közúti veszélyeztetés vétségével gyanúsítják.

A rendőrség szerint a férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2009. március 14-én éjszaka bakonygyepesi családi házukban a feleségével folytatott veszekedés során késsel mellkason szúrta 15 éves nevelt fiát, aki a helyszínen életét vesztette - mondta Frankó Marianna. Hozzátette: a férfi a feleségét is súlyosan, életveszélyesen megsebesítette, majd ötéves kislányukat kocsiba ültette és elmenekült.

A férfi a kislányt hajnalban az ajkai rokonaikhoz vitte, ő pedig egy bódéban bújt el Ajka külterületén - tájékoztatott a sajtóügyeletes, megjegyezve: a rendőrök az éjszakai "ámokfutót" a bódéban találták meg másnap délelőtt. Kiderült, hogy a kislány is megsérült, ugyanis a gyermeket az autóban a jobb első ülésre ültette, s a kislány a száguldozás közben többször beverte a fejét; őt is súlyos sérülésekkel vitték kórházba - mondta az ügyeletes.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadja, egyedül kislánya veszélyeztetését ismeri el - jegyezte meg Frankó Marianna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.