Bajban a francia rendőrség: a DNS-vizsgálat sem segít

Marseille környékén több nőt is megtámadtak és megerőszakoltak. A hosszú nyomozás végre eredményesnek bizonyult: elkaptak egy ikerpárt. Hogy melyikőjük a tettes, azt nem tudni.

Marseille városában 2012 szeptembere és 2013 januárja közt hat, 22 és 76 év közötti nőt támadtak meg. A rendőrség nagy erőkkel kereste az elkövetőt, végül a nyomok egy ikerpárhoz vezettek. Elwin és Yohan 24 évesek, jelenleg munkanélküliek. 

A fiúkat pénteken letartóztatták, az egyik áldozat pedig azonosította is őket, a gond csak az, hogy nem tudott különbséget tenni kettejük között - írja a BBC. Jelen esetben a DNS-vizsgálat sem segít, hiszen az egypetéjű ikrek DNS-szerkezete azonos.

A rendőrség most egy sokkal részletesebb, és ennek megfelelően drágább DNS-vizsgálatot kér, mely körülbelül 1 millió euróba fog kerülni. 

A La Provence nevű lapban egy szakértő kifejtette, az egyszerűbb, és olcsóbb DNS-tesztek körülbelül 400, a DNS-t alkotó bázispárt vizsgálnak meg, míg egypetéjű ikrek esetében egymilliárdot kell egymással összehasonlítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.