Baj van a vízzel Kecskeméten

Vízellátási gondok vannak Kecskeméten, mert a BÁCSVÍZ Zrt. II. számú vízműtelepén meghibásodott egy főnyomócső - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.
Vízellátási gondok vannak Kecskeméten, mert a Bácsvíz Zrt. II. számú vízműtelepén eltört egy 600 milliméter átmérőjű nyomócső - mondta el a cég vezérigazgató-helyettese az MTI-nek csütörtökön. Szigeti Tibor hozzátette, probléma van a vízellátással Kecskeméten az emeletes házak felső szintjein, a külső városrészekben, valamint Ballószögön és Helvécián.

A csőtörés egy pincében következett be, amely azonnal megtelt vízzel, ezért ki kellett kapcsolni az elektromos ellátást. Emiatt megállt a vízbetáplálás a rendszerbe a telepről – mondta a vezérigazgató-helyettes.

A hálózatba a vízbetáplálás jelenleg az I-es számú telepről történik, amely azonban az esti terhelést nem bírja egyedül, így több helyen nincs víz – tette hozzá.

Szigeti közölte, a pincében mintegy 3500 köbméter víz folyt el, amelyet ki kell szivattyúzni, és csak utána lehet a hibát elhárítani. A normál szolgáltatás csak a reggeli órákra áll helyre.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, ilyen komoly vízellátási probléma régen nem volt a városban. Közlése szerint a város óránkénti vízfogyasztása 1200 köbméter, jelenleg azonban csak 700 köbmétert tudnak a hálózatba betáplálni. A csőtöréskor 3500-3600 köbméter vízzel, 160 centiméter magasan telt meg a II-es telep pincéje, és a víztoronyban lévő víz teljesen kiürült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.