Bács-Kiskun megyében még mindig nincs áram sok helyen

Több helyen még mindig áramkimaradások vannak Bács-Kiskun megyében a szerdai esti vihar következtében, az áramszolgáltató cég megerősített csapattal dolgozik a károk elhárításán.
Az EDF DÉMÁSZ csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a vihar a társaság Bács-Kiskun megyei szolgáltatási területén több mint négyezer háztartásban okozott áramkimaradást. A megye tíz településén volt részleges áramkimaradás, jelenleg sincs minden fogyasztónál áram. Az érintett települések: Bócsa, Harkakötöny, Kecel, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Pirtó, Tázlár, Jászszentlászló, Móricgát és Szank.

A cég szakemberei a katasztrófavédelemmel összefogva azonnal megkezdték a hibák kijavítását, ennek eredményeképpen szerda reggelre az érintett háztartások jelentős részét visszakapcsolták az áramszolgáltatásba.
A szolgáltató kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint az áram nélkül marad otthonokat folyamatosan kapcsolják vissza a szolgáltatásba.

Kiemelték: a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes. Arra kérték a lakosságot, hogy ha ilyet látnak, azt haladéktalanul jelentsék be a társaság telefonos ügyfélszolgálatán.

Szerda este intenzív vihar vonult át Csongrád és Bács-Kiskun megye egyes településein, ez a villamosenergia-hálózat több pontján okozott komoly károkat. A vihar fákat döntött ki, a fák oszlopokat törtek ki, vezetékeket szakítottak el mind a nagyfeszültségű, mind pedig a középfeszültségű hálózaton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.