Babát vár az On The Spot párosa

Cseke Eszter és párja, S. Takács András a minap tett bejelentést az On The Spot hivatalos Facebook-oldalán a gyermek érkezéséről.

A dokumentumfilmesek a díjnyertes sorozat hetedik, éppen a születés témájával foglalkozó évadát forgatták, amikor kiderült, hamarosan ők is szülők lesznek. „Múlt héten befejeztük a forgatást, kivételesen hónapokig itthon leszünk, így aztán lehetetlen lenne titkolni, még ha akarnánk is” – írják.

Cseke Eszter és S. Takács András másfél év alatt tíz család gyermekének születésénél lehetett jelent. Forgattak szír menekülttáborban, mexikói születésházban a hegyekben, háború után egy gázai kórházban és a világ egyik legkisebb klinikáján a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta régiójában.

A páros azzal a kérdéssel indult neki az útnak, hogy vajon hogyan születnek az emberek a világ különböző kultúráiban, de néha sokkal érdekesebb és megrázóbb volt azzal szembesülni, hogy milyen élet vár egy-egy babára az adott helyszínen.

Hogyan hat a háború a terhességre? Milyen menekültnek születni? Hogyan születhettek emberek koncentrációs táborokban? Megnézték, milyen egy háborítatlan szülés a világ leghíresebb bábáival, mi történik egy konzervatív muzulmán kórházban vagy egy ultraortodox zsidó szülészeten, ahol úgy tartják, hogy szülés közben megnyílnak a menny kapui...

Mikor megtudták, hogy hamarosan ők is hárman lesznek, még több kérdésük lett, s a legégetőbb, hogy vajon tényleg meghatározza az életünket, hogy hogyan születünk?

Az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül szeptember közepétől kerül a képernyőre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.