Magyar színésznők fogadnak örökbe babákat a gyerekekért

Egyedi tervezésű babákkal hívja fel a figyelmet a Unicef a veszélyben lévő gyermekekre. A magyar divattervezők által megálmodott és magyar közéleti személyiségek által örökbe fogadott babák 10 napig megtekinthetőek mielőtt egy aukción új gazdára találnak.

"Célunk, hogy minden gyermeknek olyan gyermekkora legyen, amelyben kibontakozhatja képességeit és a benne rejlő tehetséget" – nyitotta meg Danks Emese, az Unicef Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója a tájékoztatót.

A kampány eredeti, francia verziójában többek között a Chanel, Louis Vuitton és Christian Dior divatház tervezett egyedi babákat. A magyar alkotók és márkák közül Léber Barbara, Daalarna, Luan by Lucia, Je Suis Belle, USE unused, Slang Slang, Romani Design, Tomcsányi Dóri, Matyodesign, Manuéla és Manier Szalon állt a kezdeményezés mellé.

babákat átmenetileg Ada, Ábel Anita, Balla Eszter, Csemer Boglárka, Dobó Kata, Erdei Zsolt, Farkasházi Réka, Für Anikó, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Horgas Eszter, Liptai Claudia, Marozsán Erika, Osvárt Andrea, Ördög Nóra, Pokorny Lia, Risztov Éva, Sebestyén Balázs, Tenki Réka, Trokán Nóra, Udvaros Dorottya és Vajna Tímea vették pártfogásukba.

"Ahogy a világon mindenhol, itthon is ugyanaz a cél vezérel bennünket: segíteni a veszélyben lévő gyerekeken. Tavaly összesen 60 millió forintot sikerült gyűjtenünk az UNICEF nemzetközi humanitárius programjaira" – emelte ki D. Tóth Kriszta, UNICEF Nagykövet.

A babák a „Benned élő gyermek" című kiállításon november 10. és 20. között tekinthető meg a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén (Erzsébet tér 7-8.). Utána pedig egy aukció keretében találnak gazdára. A november 20-i jótékonysági árverésen, amelyet Virág Judit, műkereskedő, művészettörténész vezet majd meghívott vendégek licitálhatnak az egyedi és különleges alkotásokra.

A kampány és az aukció során befolyt összeget az UNICEF a veszélyben lévő gyerekek megsegítésére fordítja, többek között tiszta víz, terápiás élelmiszer, gyógyszer, oktatás és védelem formájában

A kampány időszakában online adományozásra van lehetőség az unicef.hu weboldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.