Babaholmikkal 'kereskedett' az internetes csaló

Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki a vád szerint mintegy 970 ezer forintos kárt okozott azzal, hogy főleg babakocsikat kínált eladásra az interneten, ám, miután megkapta a vételárat, a termékeket nem küldte el és a pénzt sem fizette vissza.
Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű nő 2013 februárja és 2014 márciusa között több internetes oldalon kínált eladásra babakocsikat, babaruházati termékeket és egyéb gyerekhasználati tárgyakat a valós teljesítés szándéka nélkül, jogtalan haszonszerzésre törekedve.

Miután megkapta a vételárat, illetve az előleget, a termékeket nem küldte el, és a pénzt sem fizette vissza. A jogtalanul megszerzett összegből csupán 20 ezer forintot térített meg, összesen 61 embernek okozott kárt.

A nő korábban, 2012 decemberében ismerőse bankkártyájának adataival visszaélve vásárolt az interneten keresztül, a 57 ezer forintos kárt nem térítette meg.

Az ügyészség vádiratában az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és az előzetes letartóztatás fenntartását indítványozta a bíróságnak.

A nő által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény három év szabadságvesztéssel sújtható, a halmazati szabályok szerint a büntetési tétel felső határa négy és fél év.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.