„Azt hittem, a mellbimbói a tányéromra esnek"

Sohia Loren egyik leghíresebb fotója az, amelyen amerikai kolléganője mellett ül egy vacsorán, és sanda oldalpillantást vet Jayne Mansfield kikandikáló melleire. Az olasz díva 57 évvel az eset után most elmesélte, mi zajlott el akkor benne.

Az estről több kép is nyilvánosságra került, de csak az a bizonyos fotó lett igazán híres. Olyannyira, hogy a 80 éves Lorent a mai napig gyakran kérik, hogy dedikálja, de ő sosem tette és nem is fogja, már csak a tragikus körülmények közt, fiatalon elhunyt Jayne Mansfield emléke miatt sem.

A kép egy Beverly Hills-i fogadáson készült, amelyet a Paramount rendezett az akkor még hollywoodi újoncnak számító Loren tiszteletére. Mindenki ott volt, aki számított a mozi világában. A fiatal olasz színésznővel madarat lehetett volna fogatni.

És akkor utolsóként megérkezett Jayne Mansfield, az ötvenes évek egyik szőke bombázója, és egyenesen Sophia Loren asztala felé tartott, majd tudván, hogy mindenki őt figyeli, a kamerába nézve leült – meséli a díva, aki egyszerre csodálta kolléganője belépőjét, ugyanakkor meg is rökönyödött, amikor az elöl óriási kivágással készült ruhából majd kieső kebleket meglátta. Ezt a pillanatot sikerült megörökítenie a fotósnak.

Sok kép készült azon az estén, de Loren őszintesége csak egy pillanatra villant fel, aztán rendezte az arcát. Jayne Mansfield a dekoltázsát nem
Sok kép készült azon az estén, de Loren őszintesége csak egy pillanatra villant fel, aztán rendezte az arcát. Jayne Mansfield a dekoltázsát nem
AFP / Fotó

„Azért néztem így a mellbimbóira, mert attól féltem, hogy a tányéromon landolnak. Ez a félelem látszik a tekintetemen" – mondta el a színésznő az Entertainment Weeklynek. Az interjú apropója Loren a napokban megjelent életrajzi könyve, amelyben – ígérete szerint – őszintén vall szerelmi kapcsolatairól és kulisszatitkokról is.

Mansfield 34 évesen hunyt el autóbalesetben akkori vőlegényével, Sam Brodyval együtt. Az autóban utazott a színésznő öt gyermeke közül három. Ők kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

A hátsó ülésen aludt Mansfield második férjétől, a magyar származású Mickey Hargitaytól született három és fél éves lánya, Mariska Hargitay is, aki ma ismert és közkedvelt színésznő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.