Azt hitték, az igazi Prada honlapjáról vásárolnak, de tévedtek

Hamisítással vádolnak egy francia nőt, miután az olasz divatcég weboldalát szinte teljesen lemásolva hamis termékeket árult.

Az olasz pénzügyi rendőrség Pordenone egysége szerint a honlap annyira kifinomult volt, és grafikai kivitelezését is olyan hitelesen oldották meg, hogy a vevők tényleg azt hitték, a valódi divatház oldaláról vásárolnak. Emellett az árak, a fizetési módok és a szállítási csatornák is mind egyeztek a Prada honlapján lévővel - írja a The Local.

A vevők pénze azonban egy guangdongi számlaszámra érkezett, a hamisított árukat pedig Hong Kongból küldték, emiatt a vásárlóknak vámot is kellett fizetniük, hogy megkapják az áhított terméket.

A rendőrség a Prada kérésére indított vizsgálatot, miután a hamisított oldal vásárlói a vámkötelezettségek miatt a divatcéghez fordultak.

A Prada arra kérte a nyomozókat, vizsgálják meg, hogy valódiak-e a termékek. A rendőrség szerint a becsapott vevők számára egyébként - amint megkapták a terméket - azonnal egyértelművé vált, hogy hamisított árut kaptak.

A Loire régióból származó francia nő Hollandiában regisztrálta a honlapot, melynek szervere Angliában volt, de Franciaországon is áthaladt. A nyomozók jelenleg a hálózat többi elkövetője után kutatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.