Lezuhant a francia géppel az utolsó brazil császár leszármazottja

Az utolsó brazil császárnak a monarchia visszaállításáról álmodozó egyik leszármazottja is a hétfőn lezuhant Air France-járat utasa volt; a 26 éves herceg Luxemburgban dolgozott pénzügyi területen és családját látogatta meg Brazíliában.

Pedro Luiz de Orleans e Braganca negyedik helyen állt az egykori monarchia trónöröklési rendjében. Az Estado de S. Paolo című újság szerint a fiatalember abban bízott, hogy Európában királyi vérből származó menyasszonyt találhat magának - az előkelő házasság része volt annak az álmának, amely a császárság visszaállításáról szólt Latin-Amerika legnagyobb országában.

Az elhunyt közvetlen leszármazottja volt II. Péter brazil császárnak, akinek több évtizeden át tartó uralmát a brazil hadsereg számolta fel 1889-ben, amikor kikiáltották a köztársaságot. Gyerekkorában a herceg sokszor tűnt fel apja, Antonio de Orleans e Braganca társaságában a császárság restaurálását szorgalmazó eseményeken, amelyek az államformáról tartott 1993-as népszavazásban csúcsosodtak ki. Bár a monarchiapártiak vereséget szenvedtek, azóta sem mondtak le álmaikról.

A herceg "aktív résztvevője volt a császárság visszaállítását hirdető eseményeknek, mert hitt abban, hogy közeleg a monarchia visszaállításának ideje" - olvasható a császári család internetes oldalán.

Brazília 1822. szeptember 7-én nyerte el függetlenségét Portugáliától, de a köztársasági kormány 1889. november 15-i hivatalba lépéséig monarchia maradt. Ez idő alatt két császár vezette az országot: I. Péter 1822 és 1931 között, míg II. Péter 1831 és 1889 között uralkodott.

Terjedelmes olajfoltot találtak a francia repülőgép vízbe csapódásának valószínűsített helyszínén
Terjedelmes olajfoltot találtak a francia repülőgép vízbe csapódásának valószínűsített helyszínén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.