Az ünnepekig 230 áruházban gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak

Országszerte kétszázharminc áruházban gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei: az elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez felhasználható tartós élelmiszereket november 23-án és 24-én adhatják le az adakozók.

Az egyesület idén a szokásosnál korábban, november végén szervezi hagyományos karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját. Az adományokból legalább 15 000 rászoruló családot szeretne támogatni - áll a szervezet közleményében.

November 23-án 15 és 20 óra között, november 24-én pedig 8 és 19 óra között az ország 135 településén gyűjtik majd az élelmiszerbank önkéntesei a vásárlók felajánlásait az Auchan-, a METRO-, a Penny Market- és a TESCO-láncok 230 áruházában. Az adományokból összeállított élelmiszercsomagokat karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatják el még az ünnepek előtt.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 20 000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500 000 rászorulónak, összesen több mint 5 milliárd forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.