Az ország egyik legnépszerűbb csokija 60 éves lett
A rendhagyó születésnapon egy Sport-színekbe öltözött ingyenes különjárat szállítja óránként a kirándulókat - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Sport szelet gyártása az első évtizedekben kézműves jelleggel, úgynevezett keretbe kenéssel zajlott: az elsimított, lehűtött lapokat csokoládéval vonták be, a darabolást húros vágóval végezték. A szeletre a 70-es évek végére már akkora volt a kereslet, hogy a gyártóegységek vezetői is részt vettek a termelésben, a harmadik műszakban az osztályvezetők is beálltak csomagolni. A szeletet kezdettől fogva jellegzetes kétrétegű, impregnált alufóliába csomagolták, amely nem tapadt rá a csokoládéra.
Receptúrájában is különleges volt a csokoládé; gyártásához tejszín fondant-t használtak, vagyis többféle tejzsiradékkal tették selymesebbé az alapfondant kemény, törős, roppanós jellegét. A csokoládés massza nem kakaóporból, hanem kakaópogácsából - a kakaóbab pörkölt, hántolt magbelsejével, magasabb kakaóvaj tartalommal - készült, ízét a rumaroma határozta meg.
A 90-es évek végén megszülettek az XXL-verziók, tejcsokoládéval, karamellel, mogyoróval, sőt, 2005-ben a szelet jégkrémváltozata is forgalomba került. A magyar fogyasztók évente valamivel több mint 1790 tonnát vásárolnak belőle.