Az elásott német nő élettársát is elásták

Beigazolódott a gyanú: az élettársát is megölték annak a német nőnek, akinek holttestét kedden találták meg öt méter mélyen elásva. A férfi holttestét hat méter mélyen találták meg. A három gyanúsítottat csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték.

November 16-án, Mohácson a rendőrség megtalálta egy 69 éves német asszony holttestét. A baranyai Monyoród községben élő, nyugdíjas nőt meggyilkolták, és öt méter mélyen elásták egy megnyitás előtt álló bevásárlóközpont telkén.

Az egyik gyanúsított várakozik a Pécsi Városi Bíróságon, az előzetes letartóztatásáról szóló döntés kihirdetésére
Pécs, 2009. november 19. Az egyik gyanúsított várakozik a Pécsi Városi Bíróságon, az előzetes letartóztatásáról szóló döntés kihirdetésére abból a három német állampolgárból, akiket kettősgyilkossággal vádolnak. A rendőrség gyanúja szerint a három elkövető - két férfi és egy nő - korábban Mohácson egy szintén német állampolgárságú 71 éves férfit és 69 éves élettársát öltek meg, majd mintegy hat méter mélyre elásták egy munkagéppel. Az idős párt már egy hete keresték eltűntként MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A rendőrség három német állampolgárt – két férfit és egy nőt - gyanúsít az asszony meggyilkolásával, őket hétfőn, a holttest megtalálása után őrizetbe vették. A két férfi 42 és 38, az asszony 23 esztendős. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a gyilkosság módjáról és lehetséges okáról, az áldozat és a gyanúsítottak kilétéről, illetve kapcsolatáról nem nyilatkozott.

Más forrásból megtudtuk, hogy az áldozat ugyancsak német állampolgárságú élettársa már hetekkel ezelőtt eltűnt, s környezete attól tart, hogy már ő se él. Mint kiderült, joggal. A 70 éves német férfi holttestét ma találták meg hat méter mélyen. Valószínűleg őt is munkagéppel ásták el.

A férfi a közeli Lothárd községben lakott, ám sem ott, sem pedig Monyoródon jó ideje nem látták őt. A három gyanúsított az elmúlt másfél évben többnyire Monyoródon élt, s a helybéliek elmondták, hogy török származásúak, és az ő tulajdonukban van az az épülő bevásárlóközpont, aminek területén az idős hölgy holttestét megtalálták.

Ennél többet - a nyomozás érdekében – nem árult el a megyei főkapitányság szóvivője. A három gyanúsított előzetes letartóztatásáról a pécsi bíróság csütörtökön dönt, tudtuk meg Hajdú Istvántól, a bíróság elnökétől.

A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.