Félkarú rúdtáncos lett a világ legjobbja

Az ausztrál Deborah Roach-ot választották a legjobbnak a Nemzetközi Rúdtánc Bajnokságon Hong Kongban, noha egyik keze hiányzik - adta hírül a Daily Telegraph.

29 versenyző mérte össze tudását csütörtökön Hong Kongban, végül a legjobbnak az ausztrál Deborah Roach-ot választották. A hölgynek ugyan hiányzik az egyik keze, de mint mondja, ez soha nem hátráltatta a táncban.

"Hát nézd. Tinédzseréveimet egy underground gót bandával töltöttem, mivel nem tudtam beilleszkedni a társadalomba. És imádtam áttáncolni az éjszakákat, idővel pedig azon kaptam magam, hogy klubbok színpadán táncolok." - mondta Roach.

2006-ban egy cirkuszi világ inspirálta táncot látott a klubban, ahol dolgozott, és úgy döntött, ő is kipróbálja magát. Szeretett volna káprázatos show-t nyújtani a rúdon, elbűvölni mindenkit, és vágya teljesült is alig három évvel később.

2009-ben megnyert egy rúdtánc versenyt, és élete fenekestül felfordult. Otthagyta állását, személyi edző lett, megkapta az első protézisét, és 28 évesen megtanult biciklizni.

Egy nap szeretné Ausztráliát képviselni a Paralimpián.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.