Az Apeh épületében bukott le a pizzafutár

A Darwin-díjra esélyes futár egy adóhivatalba, adórevizoroknak vitte a pizzát, ám számlát nem adott róla. A cége ellen vizsgálatot indítottak.

Az egyik fővárosi igazgatóság illetékességi területén működő, pizzát szállító cégtől adóhivatali dolgozók, revizorok rendeltek pizzát. A szállító cég munkatársának még az APEH épületében sem jutott eszébe, hogy nyugtát adjon, csupán ún. pincérblokkal tudott szolgálni.

Az azonnal megindított ellenőrzés során a revizorok a futár, valamint a cég operátorának egybehangzó nyilatkozata alapján megállapították, hogy aznap délig 15 kiszállítás történt, amiből a pénztárgépekben mindössze ötnek volt nyoma. Az ellenőrök a vizsgálat kiterjesztése mellett döntöttek, amelynek során azt nézték, hogy az adózó miként teljesítette áfabevallási és fizetési kötelezettségét.

Ekkor kiderült, hogy a cég valós bevételeinek csak mintegy harmadát vallotta be, és csupán ezután fizetett minimális adót. Az ügyvezető nyilatkozata is erősítette azt a feltételezést, hogy a cég által történt valós értékesítések nincsenek összhangban a bevallott, az adózás alapját képező bevételekkel. A gyanút a vizsgálat teljes mértékben alátámasztotta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.