Az amerikai elnököt megríkatta A komornyik

Barack Obamát mélyen megrázta A komornyik című film Eugene Allen afroamerikai komornyik Fehér Házban történő szolgálatát dolgozza fel.

"Tudják, láttam A komornyikot és megkönnyeztem" - mondta egy rádiós interjú két riporterének Barack Obama kedden, egy nappal a polgárjogi harc kiemelkedő eseményének számító washingtoni menet 50. évfordulója alkalmából tartandó szónoklata előtt.

Barack Obama A komornyik című film az egész szereplőgárdájával maximálisan elégedett volt
ROBIN WILLIAMS and FOREST WHITAKER star in LEE DANIELS' THE BUTLER

"Nem csak a Fehér Házban dolgozó komornyikokra gondolva szöktek könnyek a szemembe, hanem eszembe jutott azoknak a tehetséges és szakképzett embereknek a generációja, akik Jim Crow-féle szegregációs törvények, a diszkrimináció miatt nem vihették sokra" - idézi a Reuters az elnököt.

A komornyik című filmben az Oscar-díjas Forest Whitaker alakítja Eugene Allent, aki 34 évig - Harry Trumantól Ronald Reaganig - szolgálta a Fehér Ház elnökeit. A filmben láthatjuk, hogyan próbálja meggyőzni főnökeit arról, hogy a fekete és fehér dolgozók egyenlő bért kapjanak. Eugene Allen végül Ronald Reagan elnöksége idején érte el célját.

Obama elmondta, hogy odavolt a Cuba Gooding Jr. karaktere által mondott viccekért, és az egész szereplőgárdával maximálisan elégedett volt. "Azt gondolom, Forest Whitaker csodálatos volt. És Oprah, na, ő aztán tud játszani" - mondta az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke.

A Lee Daniles rendezte filmben Oprah Winfrey a komornyik iszákos feleségét, az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. pedig Allen barátját és fehér házbéli kollégáját alakítja.

Az interjúban az elnök azt is elmondta, hogy különleges kötelék van a Fehér Ház alkalmazottai és közte. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.