Az áll az új mell: az amerikaiak már fejre gyúrnak

Egyre növekszik az állnagyobbító műtétek száma az Egyesült Államokban, aminek oka többek közt – állítólag – a videokonferenciák elszaporodása az üzleti világban.

Tavaly megközelítőleg 20600 szépészeti állműtétet hajtottak végre az USA-ban. A beavatkozás iránti kereslet rövid időn belül többet nőtt, mint a mellnagyobbításé, a botoxkezelésé vagy a zsírleszívásé együttesen. Ha ez így megy tovább, az áll lesz az új mell – írja a Daily Mail brit bulvárlap.

A beavatkozás gyakorisága az életkor előrehaladtával növekszik, legtöbben az 55 fölötti korosztályokból veszik igénybe, a nők és a férfiak aránya megközelíti egymást.

Az ilyen műtétek hallatlan népszerűsége mögött az üzleti életben a modern telekommunikációs eszközök széles körű, és mind gyakoribbá váló alkalmazásának trendje áll. A videokonferenciák alkalmával a tárgyalópartnerek egymás kivetített és kinagyított arcába bámulnak, így a hibák is feltűnőbbé válnak.

– Sok videochat közben észrevettem, hogy milyen feltűnő a tokám. Ez nagyon zavart – mesélte az állimplantáción átesett Lizette Stephens szoftvermenedzser. És Lizette ezzel nincs egyedül, sokan toldanák meg kissé az állukat.

– Az áll és az állkapocs vonala két olyan terület, melyeken elsőként jelentkeznek az öregedés nyomai – mondja dr. Malcolm Roth, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának elnöke. De nem csak a fiatalságmánia áll a beavatkozás népszerűségének hátterében. Az emberek tudat alatt az erős állal a határozottságot, magabiztosságot és megbízhatóságot azonosítják, mely tulajdonságok (vagy azok látszata) különösen fontosak az üzleti életben.

Az akár négyórás műtétet helyi érzéstelenítéssel végzik, ami során szilikon implantátumot helyeznek az áll alá, hogy határozottabb formát adjanak neki, így rejtve el például a tokát. A páciensek többsége már a műtét napján hazamehet, a fájdalom és a duzzanat általában még két hétig megmarad.

A RealSelf.com szerint az USA-ban egy állimplantáció átlagosan 4600 dollárba kerül, az Egyesült Királyság legnagyobb kozmetikai sebészeti szolgáltatójánál, a Transformnál pedig 4300 fontnál kezdődik egy ilyen műtét ára. Bár Nagy-Britanniában is 10 éve elérhető ez a beavatkozás, egyelőre nem jelentkezett tömeges igény iránta, ám ahogy az lenni szokott, vélhetően három éven belül a szigetországiak behozzák a lemaradást – mondta el a Transform szóvivője.

A videokonferenciák gyakorivá válása szakértők szerint annak köszönhető, hogy a cégek így próbálják drasztikusan csökkenteni az utazásra fordított költségeiket, de kényelmi és környezetvédelmi megfontolások is állhatnak a háttérben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.