Az AC/DC is beadta a derekát

Hosszú idő után végül beadta a derekát az ausztrál rockbanda, és úgy döntött, eladja a zenéit az iTunes-nak. Teljes életművüket 109 euróért lehet megvásárolni.

A héten felkerült mind a tizenhat stúdióalbum, a négy koncertalbum és a három válogatáslemez az iTune Store-ra, melyet bárki megvásárolhat 109 euróért.

Az AC/DC is beadta a derekát az iTunes-nak
Kurucz Árpád 2009.03.23. Digitális AC/DC koncert Aréna kultúra, szabadidő, koncert, zene,

Ugyan az ausztrál rock banda sokáig nagyon tiltakozott a számok egyenkénti letöltése és eladása ellen, most mégis beadták a derekakukat. Silvio Pietroluongo, a Billboard magazin zenei listáinak összeállításáért felelős részlegének egyik vezetője szerint a lépés nem megdöbbentő. Manapság a lemezeladásokból ugyanis nem lehet megélni, a bevételek nagy része a turnékból származik, máspedig nem minden zenekar hajlandó évi 200 napot turnézással tölteni. Ez volt tehát az egyetlen járható út: így pénzt is keresnek, és a rajongók is egyszerűen meg tudják szerezni az áhított lemezt vagy dalt.

Mától a rajongók letölthetik a "Live At River Plate" című koncertalbumot, 20 év után ez az első élő felvétele a bandának. Anyagát Buenos Airesben rögzítették 2009 decemberében közel 200 ezer rajongó jelenlétében (3 telt házas estén át), amikor az AC/DC 13 év kihagyás után visszatért Argentína színpadára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.