Az ABC News az óceánjáró hős magyar hegedűsére emlékezett

Gyerekekre adott rá mentőmellényeket Fehér Sándor, a hős hegedűs, akinek holttestét már azonosították a Costa Concordia szerencsétlensége után.

Az ABC News a tehetséges hegedűst méltatja, akinek holttestét édesanyja azonosította a helyszínen. A beszámolók szerint a 38 éves férfi gyerekekre segítette rá a mentőmellényeket mielőtt visszasietett volna kabinjába imádott hegedűjéért - hivatkozik a Blikkre az amerikai hírtelevízió.

Holttestét a roncsok között találták meg.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek este beleütközött egy a tengerfenékből kiálló sziklába, és léket kapott, majd az oldalára dőlt.

Az oldalára dőlt Costa Concordia
The cruise ship Costa Serena sails as its sister ship Costa Concordia cruise ship lays on its side after it ran aground off the west coast of Italy at Giglio island January 18, 2012. No deadline has been set for ending the search for missing people on the wreck of an Italian cruise liner that capsized off a Tuscan island, the chief spokesman of the firefighters said on Thursday. Picture taken January 18, 2012. REUTERS/Stringer (ITALY - Tags: DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY)

A toszkán hatóságok szerdán közzétettek egy listát 28 eltűnt nevével, akiket a luxushajón utazók közül keresnek. Az eltűntek - 24 utas és a személyzet négy tagja - között 13 német, hat olasz, négy francia, két amerikai, valamint egy-egy magyar, indiai és perui állampolgár van. A baleset után kezdett mentési munkálatok ötödik napján, szerdán a búvároknak ismét fel kellett függeszteniük a hajnalban folytatott kutatást, mert az oldalára dőlt hajó megmozdult és tovább süllyedt, emiatt a mentőcsapatok számára nem biztonságos a munka.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.