Az utasok toltak be egy repülőgépet Szibériában

Odafagyott a kifutóra egy utasszállító a mínusz 52 fokos hidegben, ezért az utasok tolták be.

Az utasok tolták be azt a Tupolev 134-est, amely a betonra fagyott a mínusz 52 fokos hidegben, Szibériában - írja a The Guardian.

A Katekavia légitársaság chartergépén a vontató sem tudott segíteni, mert a dermesztő hidegben az sem működött. A légitársaság szóvivője cáfolta, hogy a gép elakadt volna.

De az sem semmi, ahogy a tolásról nyilatkoztak: Oksana Gorbunova, a helyi ügyészség munkatársa az Interfax hírügynökségnek közölte, hogy kivizsgálják az ügyet. „Úgy tolták a repülőgépet, mintha autó lenne, ez pedig tilos, többek között azért például, mert megsértheti a gép külsejét” - jegyezte meg.

Az sajnos nem derült ki a videóból, hogyan szálltak fel a gépre az utasok. A gép betolása így sem kis teljesítmény, lévén a Tu-134-es 37 méter hosszú, és még üresen is 28 tonnát nyom. Mondjuk ez még semmi ahhoz képest, hogy Sinka Zsolt magyar erőművész egyedül - ráadásul a fogaival - húzott el egy 90 tonnás Airbus utasszállítót. És még ezt is lehet fokozni, az orosz Ivan Savkin egy komplett vonatot - 120 tonnát - húzott el egy méterrel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.