Az ügyészségi lövöldöző tovább marad előzetesben

Két hónappal meghosszabbították a Kiskunhalason, a bírósággal közös járási ügyészség épületében márciusban lövöldöző férfi előzetes letartóztatását, a végzés nem jogerős - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki, nem jogerős végzését azzal indokolta, hogy a szökés és elrejtőzés megakadályozásához és a bűnismétlés megelőzéséhez nem rendelhetett el enyhébb kényszerintézkedést.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok szerint B. János megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 16-án az ügyészséggel egy épületben elhelyezett Kiskunhalasi Járásbíróság épületében gépkarabéllyal lövöldözött, csak dulakodást követően, az épületben tartózkodó biztonsági őr, gondnok és rendőr segítségével tudták lefegyverezni - közölték. A férfival szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt - tették hozzá.

A férfi nem sokkal 9 óra előtt jelent meg a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a kiskunhalasi vezető ügyészt. Egy gépkarabélyt is magával vitt egy papírdobozban, valamint 240 lőszert. A férfi az átvizsgálásakor elővette a fegyvert, és az egyik biztonsági őrt arra szólította fel, hogy vezesse a vezető ügyészhez. Ezt azonban egy bírósági alkalmazott és két, az épületben tartózkodó rendőr megakadályozta, és végül lefegyverezték. A dulakodás közben a férfi három lövést adott le, de nem sérült meg senki.

A férfi március 18-án került előzetes letartóztatásba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.