Az Oktogonig is elmentek a zalai rendőrök

A letenyei határátkelőn feltartóztattak négy afgán állampolgárt, akik egy budapesti férfi kocsijában utaztak, majd a zalai rendőrök Budapesten, az Oktogonnál fogták el a megbízást adó két embercsempészt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.

Egy 41 éves budapesti férfi csütörtök hajnalban négy afgán utasával akart Olaszországba utazni, de a letenyei magyar-horvát határátkelőn feltartóztatták őket a rendőrök. A négy külföldinek nem voltak érvényes úti okmányai, csak humanitárius tartózkodási engedélyt tudtak átadni, amely kizárólag Hajdú-Bihar megye területén való tartózkodásra jogosította fel őket.
A zalai rendőrök ennek nyomán Budapesten, az Oktogonnál fogták el a két megbízót, egy 22 éves budapesti és egy 21 éves afgán férfit.

Mint kiderült, a budapesti gyanúsított tudta, hogy azoknak az embereknek, akiknek a szállítását elvállalta, nincsenek irataik, ezt azonban a sofőrnek nem mondta el. A férfi a gépkocsivezetőket egy internetes hirdetési oldalon választotta ki, és már nem ez volt az első alkalom, hogy külföldiek szállítását elvállalta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított eljárást a budapesti és az afgán férfi ellen, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. A külföldieket a rendőrök visszairányították a debreceni befogadóállomásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.